mandag 3. januar 2011

Mine do-vaner. Nødvendig info for deg?

Har du lyst til å bli med på do?

Jeg er en facebookjunkie. Jeg er innom mange ganger om dagen, spesielt etter jeg fikk meg ny telefon til jul, og om du spør meg om hvorfor, har jeg ikke annet svar enn at jeg ikke vil gå glipp av noe. Gå glipp av hva?

Det er ikke mange ukene siden jeg fikk presisert begrepet intimgrense av en kompis, og det slo meg; hvordan har det seg at min intimgrense på bloggen og facebook er så enormt mye høyere i det virkelige liv?  Hvor mye skal vi egentlig dele? Er det virkelig alt som deles på facebook og blogger som er like interessant for andre å høre om?

Jeg forstår det ikke. Hvorfor i pokker skal jeg ville være med noen på do? For det første finner jeg det unødvendig. Jeg trenger ingen hjelp. "Klale søl"! Jeg ser heller ikke på badet som den helt store samtalearenaen. Går jeg på do så er det for å gå på do, ikke for å konversere, fnise eller dele intime betroelser.

For det andre er jeg den heldige vinneren av verdens mest sjenerte blære. Jeg har forstått det slik at det er folk som kan finne på å gå på do mens kjæresten står i dusjen, feks. Da hadde blæra mi eksplodert før jeg hadde fått klemt ut en dråpe. Jeg får ikke gjort noe som helst om det er i det hele tatt en ørliten mulighet for at noen kan høre på. Jeg sliter på offentlige toalett hvor det er båser, ja, jeg sliter hjemme om det er noen i samme etasje som meg. Latterlig? Ja, I know.

Men, poenget mitt var ikke min manglende gavmildhet på etterlengtet toalettid, poenget var hvorfor jeg og mange andre med meg ikke har grenser for hva vi legger ut på nettet til all offentlighet? Når jeg ikke engang kan tisse i samme etasje som familien min, hvorfor forteller jeg da mine innerste tanker og følelser på bloggen min? Alle går jo tross alt på do, og det funker stort sett likt hos alle, men alle har ikke det samme rælet under topplokket!

Bør jeg lære meg å tisse foran Simen? Eller stenge bloggen min for hvermannsen (eller plebsen som brodern ville sagt)? Har vi et enormt behov for å dele alt ved oss selv uten sjenanse, og nettet har gjort dette mulig for oss? Er det så mye lettere når vi slipper å se folk i øynene? Er vi for slepphente med info? Finnes ikke intimsoner og intimgrenser lenger, og hvorfor så stor fortskjell på nett og virkelighet?

Og her ser du. Nå har jeg akkuralt delt deler av do-vanene mine. Interessant og viktig info??

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du er søt!

Jeg kommer aldri til å bli en gå-på-do-foran-kjæresten-jente!! Argh. Kjenner jeg er skikkelig enig i de derre do-greiene...... For å sitere Lily i HIMYM: "We should keep some of the mystery, right?"

PS: Plebsen skrives med s ;)

- Ninna

Silje sa...

hihi;) takk, søta, vi er søte ;)

På do bør vi nå egentlig få lov til å være alene, det er ikke alt som skal deles!


p.s. noted and fixed;)

mjuuugly sa...

Veldig fin blogg. Skal følge deg via bloglovin! :)