tirsdag 25. januar 2011

gardiner, biler og køer.

S. har kjøpt seg leilighet på Lhmr, og slikt blir det betrakninger av.
Jeg la feks merke til, en kveld jeg titta godt og lenge ut av vinduet, at ikke et eneste vindu i naboblokka var uten gardiner, og spesielt to vinduer lot seg spesielt godt merke. Disse to vinduene lot til å være i samme rom, kjøkkenet, og hadde like gardiner. Kappe øverst og sånn stang i midten med enda ei kappe på. Problemet, eller, fasinasjonspunktet ved dette var at den evneveike gardinopphengeren som har fått opp vidundrene og dermed hengt opp de to gardinstengene midt på vinduene må ha vært blind. Stanga på vinduet til høyre, evt. venstre om du står inne i dette gardinbefengte kjøkkenet og titter ut, ser nemlig ut til å være 10 cm høyere enn den til venstre. Og da lurer jeg på; hvordan klarer de å la dette passere i hverdagen? Hvorfor retta de ikke på dette da de festa stengene? Hvor SJELØYDE er egentlig disse folka??

Og så. Du vet disse bilene. Disse kabrioletene, eller Cab'ene om du vil. Disse som ikke har hardt "lokk", men bare slik "duk" som de har kasta over.. Jeg snakker nå om taket. Er disse kaldere enn de med hardt "lokk"? Holder de dårligere på varmen?

Ser det ut som om jeg er en person som aldri står i kø?
Jeg har i den senere tiden blitt gått forbi, trampet forbi eller rett og slett blitt dytta til side. Jeg har stått der, pent og pyntelig, og respektert køsystemet og alle dens regler. Og jeg har blitt forbigått. Hos optiker, på bensinstasjon og på MacDonalds, bla.  Er det slik at kø er ut? Hvordan er reglene når en ny kasse blir åpnet og det er mulighet for en ny, og kanskje kortere kø? Hvem skal man slippe før seg? Hvor mange items er for mange til at man ikke lenger skal slippe foran seg folk med få varer fordi en selv skal ha mange? Er det aldersrabatt for kø? Når er det lov å si ifra?

Er det jeg som har misforstått?


Forresten. Jeg har hoderot og masse ting som skjer, derfor lite bloggupdates. MEN; jeg har det bra altså!:)

2 kommentarer:

Den gamle sa...

Jeg går rett til køproblematikken. Ingen, og da mener jeg INGEN har fortrinnsrett i ei kø. Det spiller ingen rolle om den snørrviktige damen bare skal den ene pakken med røklaks, eller den stressede karen med paraplyen stikkende ut BARE skal ha VG og Dagens Næringliv. Spør de pent så tja kanskje, men buser de på, sier man høflig at: Unnskyld, men nå er det min tur. ALLTID. ( Du tenker selvfølgelig drittsekk eller purke).
Gammelt jungelordtak, men hvem husker lenger Fantomet

Anonym sa...

Jeg får ta for meg cabriolet-spørsmålet jeg da. Saab var veldig bekymra for akkurat denne problemstillinga når de skulle lage cabriolet-utgaven av Saab 9-3. De endte opp med å isolere cabriolet-utgaven så mye at den faktisk ble varmere enn sedan-utgaven. Så da veit du det. Cabriolet er forresten ett irriterende ord å skrive!

Gullik