onsdag 7. juli 2010

jada jada jada!


Det er lov å være trist. Deppa. Sint og sur. Det er også av og til lov til å synes at en selv er dum, stygg og fæl, selv om det er heelt på grensenivå til hva som godkjennes. Poenget er at det er lov av og til! Ikke hele tiden.

Å ransake seg selv er vel og bra, men om man da kommer ut med et negativt regnestykke er det bare en selv som kan gjøe noe med det. Har du det ræva er det selvfølgelig lov til å støtte seg på venner, familie og omverden, men når alt kommer til alt er det bare DU som har muligheten til å gjøre noe særlig med det. Til å gjøre deg selv glad.

Ved positiv tenkning skjer det positive ting. Det er ikke magi eller hurum lurum, det er enkel logisk tenkning. Er du positiv til verden og menneskene i den vil den være positiv til deg tilbake. Når det gjelder å være positiv til seg selv er belønningen enda større. Bedre selvtillit, større smil og lettere steg. Det er alltid noe bra, selv om en føler seg ræva. Og tro meg. Jeg vet det, har vært der og har prøvd det.

Når jeg var på rehab lærte jeg masse. Mye av det er borte i glemmeboka, men én ting sitter igjen som spikra. En metode. Hver morgen foran speilet. Si minst tre hyggelige ting om deg selv, og før du går gi deg selv et stort smil.

Turn that freakin frown upside down!!


4 kommentarer:

Julie sa...

Atta girl!
So true, keep smiling honey bun ;D

Anonym sa...

huska du dt du da... Hadde helt glemt det jeg da.. Men nå skal jeg huske :-)

Erkki Muhonen sa...

javisst:) en annen ting jeg prøver å gjøre er å stå framfor speilet eller ligge i senga, holde rundt meg selv litt og bare si "jeg er glad i deg, jeg" :)

Silje sa...

Erkki: den er lur :)