tirsdag 14. april 2009

Stratos, melkesjokolade og loff

ut av døra, sola stikker meg i øynene og fuglene kvitrer demonstrativt. det er vår. du er med meg gjennom musikken vi begge liker, men som jeg nå lytter til alene. jeg hører den lyse latteren din, den som egentlig er litt for lys til å tilhøre en gutt på 23. De lange tynne beina dine under de altfor store buksene tråkker ved siden av meg. Hælene dine er nesten aldri nedi bakken, du tripper som en ballerina. Den store hettegenseren skjuler kroppen din. Den er spinkel ettersom du nesten ikke spiser noe, bare stratos og loff. Du er bortskjemt sier du, jeg nikker enig. Du knegger og vi går videre, du trippende, jeg gående. Jeg innbiller meg hvertfall det, selv om du ikke har trippet ved siden av meg, med hendene i den store lomma på genseren din, på en stund nå.

"Hæ? Men koffor..??" Jeg hører deg fortsatt. Vi har arvet samme staheten, og gir oss aldri. Du knuser meg i sjakk, og ler høyt og triumferende. Jeg krever ommatch og du knuser meg igjen. "Det er sport dette også", sier du, "jeg er sporty". Du mener fortsatt at jeg er den lille kusinen din, og får hetta når jeg forteller deg om ting du mener jeg er altfor ung til. Du på ene enden av sofaen, jeg på andre. Lyttende, med store ører. Du har mye å fortelle. Altfor mye til å være 23 spinkle år. Du vet det selv også. At du aldri har vært som alle andre, og at du aldri vil bli det heller. Du har gjort for mye, forsøkt for mye og feila for mange ganger. Du er og blir en outsider. En 23 åring med høreapparat, på fornavn med alt av uniformerte og med en vennekrets du helst vil bli kvitt, men aldri vil klare deg uten. "De lukter meg lang vei", sier du.

Jeg savner deg, det vil jeg alltid gjøre. Når vi andre samles mangler du og vi vet det alle sammen. Vi merker bedre enn noengang hvor spesiell du var, og hvordan ingen av oss noen gang kan overta din rolle. Din rolle som den vanne, småfrekke gutten i alt for stor genser og med verdens varmeste smil. Gutten som bare vil ha melkesjokolade og stratos i påskeegget.

Jeg setter sangen på repeat mens sola slikker ansiktet mitt. Du ville gjort narr av meg nå :)