torsdag 8. januar 2009

Ned med Cæcilie Norby!

de har ødelagt den. alle de soppene som har valgt å covre Leonard Cohens Hallelujah etter Jeff Buckley. Jeg hater dem litt for det. Hallelujah var min yndlingslåt. den låta som traff meg mest. men nå, etter den har blitt brukt av utallige middelmådige artister, som soundtrack på evigmange filmer og serier, sunget av altfor mange fjortiser, har den mista sjarmen. kanskje finner jeg den igjen en gang.. kanskje ikke. men jeg hater når det skjer. når gamle godt låter plutselig blir kommers og nyhip. forhåpentligvis blir den ukul igjen snart, og folk glemmer den. da kan jeg kanskje ta den fram igjen å elske den igjen. sangen min.

og så.. jeg har oppdaget at en av de syngedamene jeg har satt størst pris på, Cæcilie Norby, tydeligvis driter i tekster! makan! hun bytter bare ut ord! ord som ikke kan byttes ut uten at hele tekstens meining blir helt forandra. som vokalist kan du ikke gjøre sånn. en ting er dårlig artikulasjon, men tekstfjusk går jeg ikke med på. NED med Cæcilie Norby.

3 kommentarer:

AudJorun sa...

Veldig enig. Jeff-versonen var himmel, fikk tårene til å trille HVER gang. Men etter "gitarkameratene"versonen mistet låta mye... Blæ...

AudJorun sa...

Sukk... Kanskje denne kan hjelpe...? Se og hør.. Fine sangen og fine mannen!

http://www.youtube.com/watch?v=AratTMGrHaQ

Silje sa...

fiiine mannen og fortsatt fine sangen.. men likevel. ekke det samme altså..