tirsdag 7. desember 2010

24 going 80?

"Det kan hende du må synge alle fire versene på Himlen i min famn alene på julekonserten. Jeg får endelig beskjed på tirsdag. Men det går bra det, sant?"

Det er utrolig hvor lite som skal til før jeg blir helt vippet av pinnen. I bunn og grunn koster det meg ikke mange kaloriene å synge litt ekstra på en julekonsert. Det er ikke det som er problemet. Det er ikke det som får uroen til å rulle over meg som bølgene ved høy sjø på danskebåten. Det er forandringen i de fastsatte planene. Og da slår det meg. Jeg har blitt Elling.

For noen år siden hadde jeg tenkt at "Jaja, det årnær sæ!", tatt det på sparket, ni-pugga litt tekst et kvarter før konserten og smilt pent. Men ikke nå. Nå er jeg en person som allerede nå har planlagt skyss til julebordet i midten av januar, har tenkt ut alle bryllupspresanger til 2011, og som vil ha alle besøk spikra flere uker i forveien -for så å være enormt lite lysten når den aktuelle dagen kommer. Jeg vil helst ikke bevege meg utenfor huset, men når jeg først har kommet ut vil jeg helst ikke hjem igjen.

Jeg har dager der jeg aldri svarer på meldinger eller telefoner og har skrudd facebook-chatten min på offline. Jeg leser nesten bare bøker jeg allerede har lest opptil flere ganger før for å unngå overraskelser, og vil helst vite handlingen og slutten på en film før jeg ser den. Jeg synes tallerken min ser tom ut uten grønnsaker, og spiser rosenkål fordi det ikke finnes noe som er sunnere enn grønn mat. Jeg klarer ikke sove uten å ha pussa tennene, og har begynt å gjøre ting fordi det er "det fornuftige å gjøre i slike situasjoner".

I tillegg til alt dette brukte jeg omtrent én time på å finne utgangen på Sandvika Storsenter her om dagen.Har jeg blitt en gammel gubbe på nærmere åtti?


6 kommentarer:

Spinnvill sa...

Åååh, jeg kjenner meg SÅ igjen i det der :P
Hater overraskelsesbesøk, digger rutiner og vil ha kontroll på alt før det skjer ;D

Samtidig som jeg får plutselige innfall hvor jeg er superspontan og kaster meg på ting.
Det varierer med dagshumøret.

Hilde sa...

Jeg også, jeg også! Skal jeg gidde å dra på besøk? Vil helst være hjemme...æææh, får vel dra, da.... (...) Vil ikke hjem igjen!!!
og det aller meste av det andre. At least there's three of us! :D

Stargazer sa...

Jeg er en gammal grinebiter sjøl jeg. Og jeg er yngre enn deg. Fy fankern.

Erik sa...

Jøss.. Har du begynt å planlegge? Nå står itte væla tell påske!

Silje sa...

nå så så, Erik ;) jeg har absolutt ikke blitt en sånn planlegger, men jeg har kanskje blitt ørlitt "flinkere"? ;)


etter det jeg har hørt skal verdens stå til 2012, da er vi all fucked, så om jeg begynner å planlegge ting tror jeg det er begrensa hvor mye skade jeg klarer å gjøre ;)

Erik sa...

Hehe. Ja, du er kanskje inne på noe der. Men lov meg at du ikke begynner å tenke på noe fysisk fostring før mot slutten av neste år. Ingen grunn til å utforde skjebnen;)