lørdag 27. november 2010

O jul med din glede

Nå er den snart her igjen. Jula. Høytiden med stor H.

Den er fortsatt min favoritt, med ribbelukt og lys på. Men hvert år blir det litt vanskeligere for meg å holde fast i all den barnslige gleden rundt jula. Du veit.. når det kiler så i magen med tanke på om menneskene dine liker pakkene sine at det er nesten så du må hoppe litt opp og ned for å få ned spenningsnivået litt. Eller når du må gå ekstra runder i butikken bare for å se på julebrusen, eller tankene dine surrer rundt julegaver, ribbe og 3 nøtter til Askepott minst 20 ganger i løpet av en dag.

Jeg kan bare ikke fatte og begripe hvorfor vi må ta alle gledene på forskudd? I år begynte koret jeg er med i å synge julesanger i august. Julebrusen var i butikkene like etter, og samme med marsipanen. Da jeg var i Liverpool i oktober var allerede pynten i julegata hengt opp, og Plantasjen har vel egentlig gjort jul til en helårs greie. Jeg klarer ikke å være 7 år i hjertet mitt helt fra august og ut desember. Det er bare ikke mulig for ei på 24.

Bare snøen har skjønt det. Jeg er ganske sikker på at den holder igjen på trass. Den kommer 23. desember.

Lettere blir det heller ikke av alle slemmingene der ute. I jula skal alle være snille. Jada, jeg veit at verden ikke funker slik, men det skal ikke være nødvendig å ha døgnvakt på pepperkakebyen i Bergen. Det er ingen annen årsak en pur ondskap når folk går i veien og ødelegger noe slikt.

Når det er sagt gleder jeg meg til jul, og jeg bygger sakte men sikkert opp en eller annen form for julestemning. Hver mandag og torsdag nynner jeg julemusikk for fulle mugger, og 3 av ørten julepakker er kjøpt inn.

Kanskje er det fordi jeg holder på å bli voksen at alt blir litt vanskeligere for hvert år, eller kanskje juletradisjonen slik jeg elsker den er i ferd med å bli borte. Én ting er sikkert; jeg skal hvertfall kjempe med nebb og klør for å beholde den.

ph: Google

6 kommentarer:

Trine sa...

Et kjempe fint innlegg, Silje :) Du er så flink til å skrive!

Stargazer sa...

Jeg veit bare at den tredje desember blir asgrymt og skitbra. Når var det dere hadde sånn julekonsert?

ordbekreftelse: Squit!

Silje sa...

vi hadde sånn julekonsert 3.juledag! be there or be... a dust;)

Stargazer sa...

I'll be there! Om jeg overlever å gå gjennom kirkeporten da. *POFF* I'M ON FIREEE

Ordbekreftelse: Matorm.

Knis.

Silje sa...

er da ingen kirkekonsert;) nå er det pøbb-konsert nå;) ting forandrer seg med tida;)

Stargazer sa...

..Da kan det godt hende jeg overlever en tur likevel da..!

Jeg har aldri opplevd å bli dårlig når jeg skal inn på en pub! Det er verre når jeg skal ut att.. finne dører og slik, utfordring uten like..!