tirsdag 20. oktober 2009

Psykisk kan du væra sjøl

Hun ler litt for høyt til at jeg tror på henne. Dama i baren. Hun er avslørt for lenge siden. Usikker i sine omgivelser. Kanskje er hun ikke ute så ofte, kanskje er det alderen. Det sies at kvinner blir sikrere på seg selv jo eldre de blir. Jeg tror kanskje hun ville vært uenig i akkurat den påstanden.

Hun kikker forvirret rundt seg. Var det bare hun som lo?Hun tar en stor slurk av vinglasset. Det vil snart hjelpe nå. De små boblene vil snart legge seg som et beskyttende skall rundt følelsene og angsten, og hun vil pakkes inn i den dypt røde dyna. Hun lengter. Endelig fri.

De er fra det samme stedet alle sammen. Ler av de samme håpløse vitsene og dunker hender, hofter og klunker de halvtomme ølglassene mot hverandre. De er her for å høre på en heimbygding. Han er en av dem. Om de faktisk liker han eller ikke, aner jeg ikke. Men jeg kan godt innrømme at jeg har vært på konserter med band fra dalen bare for å være allright. Fordi det hører med. Om det samme gjelder for disse, aner jeg ikke. Men noen av dem har hvertfall gjort et helhjerta forsøk på å pugge tekstene.

Det er lite busseruller ute å går. Et kjærestepar framme ved scena, som for kvelden har kledd seg likt, plasserer et smellkyss på hverandres kinn. De er allerede blanke i øynene der de står i de stripete skjortene og vestene sine. De mangler bare Emil-lua. De er flinke til å kle seg ut disse Hallingene. Jeg ville hatt problemer med å avsløre dem. Enda godt de gjør det selv.

De gauler med. "Psykisk kan du væra sjøl". Jeg er helt enig. Psykiske kan dere jaggu være alle sammen.

Jeg kommer aldri helt på bunnen av ølglasset mitt i kveld. Og jeg trenger det ikke heller. Stemningen er god. Den usikre dama i baren er ferdig med andre vinglasset og vugger i utakt på barkrakken. Homsene framme ved scena hadde luer begge to, og det er nesten ingen kø på jentedoen.

Jeg vant ikke fruktkorga denne gangen heller. Men jeg får tusle hjem innpakket i vinterjakke. Og jeg skal smile og le fornøyd for meg selv. "Psykisk kan du væra sjøl."

4 kommentarer:

Henrik Teigøyen sa...

"det e ein grunn te at me har seld fleir t-skjurta enn cd'a"

Spørsmål:

har du vært oppe klokka 0812 og skrevet dette? Skal si du er tidlig på'n!

Silje sa...

synes du ikke at du ser de morratrøtte gluggene mine leite seg fram over tastaturet altså?;)

Ulven sa...

Herlig innlegg! Du er bra!

Julie sa...

Hehehe, enig med Ulven, du er BRA!! ;)