onsdag 9. september 2009

er du redd? stemmer du Frp?

Hva er vi så redde for? Og hvem er det egentlig som stemmer FRP?


FRP preiker om individ. Det kunne nesten vært deres nye slagord. Meg, mitt og hva jeg vil, hva jeg trenger. Vi skal kunne velge selv hvor vi vil bli gamle, hvem som skal smøre frokosten vår og hva vi skal ha på brødskiva. Fint (selv om jeg ser problemer her også), men hvor blir det av individene i asylpolitikken??

I følge Politiets utlendingsenhet vil i 2009 mindre enn 1% av det totale antall lovbrudd som blir oppklart være begått av asylsøkere.

Arne Johannesen, leder for politiets fellesforbund kom med den opplysende uttalelsen at i 2009 vil vi ha 18 000 ID-løse asylsøkere som stjeler. raner, utøver vold og omsetter narkotika. Han har selvfølgelig senere måttet bite i det sure eplet,og har innrømt at nei, vi har ikke 18 000 ID-løse kriminelle asylmottakere, vi har 18 000 ID-løse asylmottakere. Når ble asylmottakere uten papirene i orden synonymt med kriminell? There is a difference.

Jeg forstår ikke hva vi er så redde for? Hvordan vi kan sette alle i en bås på denne måten? Det er fordi vi er redde, fordi vi ikke forstår. Vi kjenner dem ikke.

Jeg kan forstå at folk er skeptiske på ting de ikke forstår, ting de ikke kjenner. Men hvor kommer logikken i at de mørke, asylsøkere, asylmottakere eller innvandrere alle er skumle, farlige, kriminelle fra? I Norge har vi fordommer mot allverdens. Vi har fordommer mot homofile, vi har fordommer i forhold til landsdel, politisk parti, klesstil, lønnsinntekt, hårfarge, ja, det meste.. Men vi er jo enige i at feks. ikke alle som stemmer Frp er slemme mennesker? Eller at ikke alle som bor i Bærum er oppblåste kakser? Hvorfor er da alle mørkhudede kriminelle?

I asylmottak rundt omkring, også her i Øyer, sitter det mennesker med et håp om noe bedre. Det er familier, det er single, det er barn. Alle med ønske om en ny start. Du kan vise meg så mange statistikker du vil over hvordan våre nye landsmenn ligger på toppen av statistikken i forhold til noen typer forbrytelser, men det forandrer ikke mitt syn på disse menneskene som prøver å starte et nytt liv bare noen hundre meter unna huset mitt. Disse asylsøkerne som tilstadighet henges ut i media er feil asylsøkere. De er ikke de vi burde fokusere på. Det er disse som vil, virkelig vil vi burde fokusere på.


Hudfarge er en av de aller største kategoriene i verden. Det vandrer folk rundt her i landet med den oppfatningen at alle mørke er slasker som kun er her for å snylte på vårt velfungerende samfunn. Hva med det faktum at uten arbeidsinnvandrere hadde ikke det Norske samfunn gått rundt? Hvem skulle tatt alle de jobbene de gjør? Nordmenn, sier du? Vi er ikke mange nok....
Det er mennesker som ville flyttet seg om selve Obama ville satt seg ved siden av dem på bussen. Det spiller ingen rolle hvem du er som person, det er hudfargen din som teller.


Og hvem stemmer Frp? For noen må det være, det vises på meningsmålingene.. Her kommer mine fordommer inn.. Jeg synes det er skremmende at nesten 1/4 av de jeg møter på gata stemmer Frp....

6 kommentarer:

Stargazer sa...

Jeg tror det har noe å gjøre med at vi har en tendens til å blåse opp våre egoer når vi havner i en situasjon eller gruppe med mennesker som har fellestrekk med oss selv.
Noe som strekker seg helt tilbake til da folk levde i huler, og familien/klanen var det eneste man var sikker på var trygt.

Det er for mye i mennesket som ligger i genene. Det er kanskje trist, men slik er det. (Tror jeg.)

På samme måte som at de fleste mennesker har en seksualdrift og et behov for å overleve, så tror jeg også de fleste mennesker har en innebygd form for skepsis til det de ikke kjenner, hva det enn måtte være.

Heldigvis finnes det de som tør prøve nye ting også.

Ulven sa...

Jeg er ikke en av de fire. Så slipper du lure på det... ;)

Espen HK sa...

Eg har veldig lyst til å konkludere at folk som stemmer FrP e enten dum eller iskalde egoistiske kapitalister, og i bunn og grunn så tror eg faktisk at eg har rett i det.

RIKTIGNOK mener eg at svært mange flere kan klassifiseres som dum enn iskalde egokapitalister blant de som stemmer FrP. Før du kobler "dum" med begreper som "tilbakestående", vil eg få definere det for deg i den sammenhengen eg bruker det no. Eg snakker om mennesker som ikkje virkelig har tenkt gjennom sitt valg, som ikkje virkelig interesserer seg for politikken, og som ikkje faktisk har skjønt at det e et godt stykke vei mellom det som sies på TV og det som faktisk vil skje, og som heller aldri i sitt liv har lest et partiprogram eller tenkt over bakdeler ved ting som f.eks. lavere skatt eller billigere sprit.

Den resterende andelen som stemmer FrP, mener eg e svært intelligente mennesker. De vet nøyaktig ka de gjør og ka de støtter, og de gjør det fordi at det gagner dem selv. De har som regel mye penger, og e bemerkelsesverdig hvit i huden (eventuelt svært godt etablert i det norske samfunn, gjerne som en finanstopp). De har gjerne mye, og de vil ha mer. Herunder faller min definisjon av iskalde, egoistiske kapitalister. Dette e mennesker eg i min framtid vil ha svært store problemer med å omgås (men av prinsipp vil eg prøve).

Kan forresten nevne at vi hadde skolevalg nylig, FrP fikk 33% av stemmene og kunne sammen med Høyre dannet et solid flertall. Eg har lyst til å skylde det direkte på at vi har mange yrkesfaglige linjer på skolen, og som en generell tendens tror eg man vil finne det samme landet over. Eller eventuelt dersom man ser på inntakssnitt for Vg1 på skoler landet rundt, vil den generelle tendensen vise at lave snitt gir FrP-flertall, middels-høye snitt gir rødgrønt flertall, mens de aller høyeste snittene gjerne har en utjevning (her finner du egoistene som vet ka de driver med). Generelt sett føler eg meg sikker på at det ville være en tendens, om ikkje en overveldende sannhet.

Få ting i verden skremmer meg,
og då mener eg virkelig skremmer meg.
Innvandrere skremmer meg ikkje.
Tanken på FrP i regjering skremmer meg. Tanken på FrP i regjering med folket i ryggen skremmer meg virkelig dypt inn i ryggmargen.

- Espen HK

sv;
konge, du kan dine saker.
ny utfordring i kveld,
overhengende fare for noe annet enn Kaizers ^^,

Kath sa...

Herlig Silje!

Kommer med videre tanker om frp selv i løpet av de nærmeste dagene! Det finnes virkelig ikke noe som skremmer meg mer enn at frp kan komme i regjering. Og det er mange grunner til at det skremmer.
Jeg må innrømme at jeg er fordomsfull. Når det gjelder frp-velgere. Men det hindrer meg ikke i å prøve å forstå. Det sies jo at man skal kjenne sine fiender.

Heia Silje. Og heia fortsatt rødgrønt flertall. Jeg anbefaler forøvrig alle å stemme SV! :D

Katrine sa...

Den fjerdedelen er ein stykk skummel tanke! Aiaiai. Eg blir litt redd.

Gjorde eit seriøst forsøk på å lese gjennom partiprogrammet til FrP for nokre år sidan.. Trur eg kom ei side avgårde før det blei for dumt og eg ga opp...

Anonym sa...

Aiai Silje, du må ha lest tankene mine! :p
Jeg er redd for Siv Jensen, bokstavelig talt. Har hatt mareritt om henne som statsminister... :s